X

Rooms, η νέα εφαρμογή από το Facebook

Η εφαρμογή θα επιτρέπει την συνομιλία μεταξύ  αγνώστων με τη χρήση ψευδωνύμων.

Ant1news

Μια ακόμα εφαρμογή την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι χρήστες του, ανακοίνωσε το Facebook. Η εφαρμογή αποκαλείται rooms και στην ουσία θυμίζει πολύ τα ευρέως διαδεδομένα chat rooms στα οποία ο καθένας μπορεί να συμμετέχει διατηρώντας την ανωνυμία του.

Στις συζητήσεις που θα γίνονται στα rooms, θα μπορούν να συμμετέχουν άγνωστοι μεταξύ τους, που δεν είναι φίλοι στο Facebook,χρησιμοποιώντας ένα ψευδώνυμο, σε θέματα τα οποία αποτελούν πεδίο κοινού ενδιαφέροντος για τους συμμετέχοντες. Οι χρήστες πέραν της συνομιλίας θα έχουν την δυνατότητα να ανεβάζουν κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Για να έχει κάποιος το δικαίωμα να συμμετέχει σε ένα room, θα πρέπει πρώτα να λάβει την σχετική πρόσκληση στο τηλέφωνο του. Ο δημιουργός του room επιλέγει invite και δημιουργεί ένα κωδικό QR Code, τον οποίο στη συνέχεια αποστέλλει στο υποψήφιο μέλος της ομάδας .

Ο παραλήπτης του μηνύματος πρέπει να ανοίξει την εφαρμογή rooms κι εκεί θα βρει στις αποθηκευμένες φωτογραφίες του τον κωδικό που τον κάνει αυτομάτως μέλος. Υπάρχει και η δυνατότητα ανοιχτών προσκλήσεων offline  από κοινές ομάδες ή κοινότητες.

Εξυπακούεται ότι ο κάθε χρήστης μπορεί να αλλάζει το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί, κατά βούληση και μπορεί να συμμετέχει σε πέραν της μιας ομάδας. Η εφαρμογή αρχικά είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές IOS στην Αμερική και την Μεγάλη Βρετανία. Σύντομα όμως αναμένεται και η Android έκδοση.Δεν είναι πάντως πιθανό η εφαρμογή να λειτουργήσει σε desktop περιβάλλον, μέσα από τον browser.