X

Σας ζητά ταυτότητα το Facebook; Δεν είναι ιός…

Σταδιακά έχουν αρχίσει οι χρήστες του Facebook να βλέπουν ένα μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να δηλώσουν τα προσωπικά του στοιχεία και συγκεκριμένα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Ant1news

Έχει λίγες μέρες τώρα, που οι χρήστες του διασημότερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης βλέπουν ένα μήνυμα από την εταιρεία Facebook να τους ζητά να ανεβάσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, προκειμένου να συνδεθεί ο λογαριασμός τους.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι πρόκειται για ιό ή ότι έχουν πέσει θύμα χάκερς που προσπαθεί να τους κλέψει τα προσωπικά τους στοιχεία.

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της πριν από ένα χρόνο. Σκοπός του εγχειρήματος είναι να διασφαλιστεί η ταυτότητα του χρήστη, ότι δεν παραβιάζει τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιεί πραγματικά στοιχεία.

Επιπλέον, σκοπός είναι να διαγραφούν χιλιάδες ψεύτικοι λογαριασμοί από την ιστοσελίδα.

 «Στείλτε μας αντίγραφο ενός πιστοποιητικού ταυτότητας με φωτογραφία, ώστε να εξακριβώσουμε το όνομά σας», είναι το μήνυμα που βλέπουν οι χρήστες να εμφανίζεται στον προσωπικό τους λογαριασμό. Εκεί περιέχονται και οι πληροφορίες σχετικά με την πολιτική της ταυτότητας.

Γεγονός είναι ότι οι αντιδράσεις από μεριάς των χρηστών είναι έντονες, αφού θα πρέπει να ανέβει φωτοτυπία της ταυτότητάς, στην οποία να φαίνεται η φωτογραφία, η ημερομηνία γέννησης και το όνομα του χρήστη.

Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και το Instagram…