X

Facebook: Έρχεται το ‘dislike’!

Η απαίτηση εκατομμυρίων χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης εισακούστηκε από τους υπεύθυνους της εταιρείας και γίνεται πραγματικότητα.

Ant1news

Μετά από απαίτηση εκατομμυρίων μελών της κοινότητας του Facebook, ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι το…αίτημα έχει ήδη δρομολογηθεί.

Επιθυμία είναι μία: Η επιλογή «dislike» (δεν μου αρέσει).

Μέχρι στιγμής, ο χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχει τη δυνατότητα να πατήσει σε δημοσιεύεις φίλων του το κουμπί «like» (μου αρέσει), να κάνει αναδημοσίευση και να σχολιάσει. Πλέον, θα μπορεί και να «μην του αρέσει».

«Νομίζω ότι ο κόσμος ζητά το κουμπί ‘dislike’ εδώ και πολλά χρόνια» δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ σε σύσκεψη μεταξύ των επικεφαλής της εταιρείας.

Διευκρίνισε ότι η επιλογή δεν θα είναι ανάλογη του Reddit, που στην ουσία έχουν ένα σύστημα «ψήφισης», που επιτρέπει στους χρήστες να «ανεβοκατεβάζουν» τα posts ανάλογα με το αν έχουν περισσότερα καλά ή κακά σχόλια. Αντιθέτως, το νέο κουμπί του Facebook θα δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εκφράζεται η εμπάθεια.

«Δεν είναι όλες οι στιγμές καλές στιγμές» ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ και συμπλήρωσε «αν έχεις κάτι θλιβερό να μοιραστείς, όπως αν η προσφυγική κρίση αγγίζει την οικογένειά σου ή αν ένα μέλος της οικογένειάς σου έχει πεθάνει, μπορεί να μην είναι και τόσο καλό να πατήσεις το ‘like’».

Δεν έδωσε, ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας ή πώς θα μοιάζει η νέα επιλογή.

Αποκάλυψε ότι ο κολοσσός της τεχνολογίας επεξεργάζεται το σχέδιο από τον περασμένο Δεκέμβριο, το οποίο προσπαθούν να κάνουν ώστε να είναι «καλό». Σημείωσε, επίσης, ότι η εταιρεία κινείται αργά γιατί θέλει το dislike να μην είναι μια απλοϊκή αρνητικότητα.

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι καλό για τον κόσμο» συμπλήρωσε.