X

Εκφράστε τα συναισθήματα σας στο Facebook με εικονίδια

Οι χρήστες του Facebook δε θα περιορίζονται πλέον στο… Like, αλλά θα μπορούν να εκφράσουν τις αντιδράσεις τους μέσα από μία γκάμα εικονιδίων.

Ant1news

Μπορεί η «απαίτηση» εκατομμυρίων χρηστών του Facebook για προσθήκη ενός dislike button να μην εισακούστηκε, ωστόσο η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης φέρνει μία γκάμα εικονιδίων για να τους επιτρέψει να εκφράσουν καλύτερα τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα τους στις δημοσιεύσεις.

Συνοπτικά, η καινοτομία του Facebook (που ξεκίνησε πιλοτικά από την Ιρλανδία και την Ισπανία) είναι η εξής: Πατώντας παρατεταμένα ο χρήστης το κουμπί του like, θα έχει έξι επιπλέον επιλογές για να εκφραστεί, πέρα από το κλασικό like: Αγάπη (love), Γέλιο (haha), Ικανοποίηση (yay), Έκπληξη (wow), Λύπη (sad) και Θυμό (angry).

«Όπως βλέπετε, δεν είναι ένα κουμπί “dislike”, αν και ελπίζουμε να καλύπτει το πνεύμα αυτού του αιτήματος ευρύτερα. Εξετάσαμε ποια σχόλια και αντιδράσεις εμφανίζονται πιο συχνά και εκφράζονται περισσότερο στο Facebook, και κατόπιν εργαστήκαμε για να σχεδιάσουμε μία εμπειρία γύρω από αυτά που θα ήταν φινετσάτη και διασκεδαστική», ανέφερε ο Κρις Κοξ, ανώτατο στέλεχος του Facebook, σε ανάρτησή του, ανακοινώνοντας την καινοτομία “Reactions”.