X

Νέα εφαρμογή του Facebook για μαθητές

Το Lifestage δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο που βασίζονται στα συναισθήματά τους.

Ant1news


Αποκλειστικά για χρήστες ηλικίας 12-21 ετών προορίζεται η νέα εφαρμογή που εισήγαγε πρόσφατα το Facebook. 

Το app με την ονομασία Lifestage, το οποίο προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για συσκευές Apple στις ΗΠΑ, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο που βασίζονται γύρω από τα συναισθήματά τους. Εν συνεχεία  μετατρέπονται σε βίντεο προφίλ. 

Όλες οι αναρτήσεις είναι δημόσιες και δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για τον περιορισμό της προβολής του εκάστοτε προφίλ. Η ιδέα πίσω από την εφαρμογή είναι μαθητές του ίδιου σχολείου να μπορούν να βρίσκουν ο ένας τον άλλον, δήλωσε ο δημιουργός της, ο 19χρονος product manager του Facebook, Μάικλ Σέιμαν.

 

 

Όπως σημειώνει, πάντως, το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο στατιστικές της ιστοσελίδας Statista, μόλις το 8% του συνόλου των χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ είναι παιδιά ηλικίας μεταξύ 13 και 19 ετών. 

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον καθηγητή Μπέρνι Χόγκαν του Ινστιτούτου για το Διαδίκτυο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η έλλειψη ρυθμίσεων για τα προσωπικά δεδομένα στην εφαρμογή θα μπορούσε να αποδειχθεί μη δημοφιλής.