X

“Μπλόκο” στο Linkedin απο την Ρωσία

Για ποιόν λόγο αποφασίστηκε απο την Δικαιοσύνη, η απαγόρευση πρόσβασης πολιτών στο μέσο κοινωνικής κι επαγγελματικής δικτύωσης.

Ant1news

Μπλόκο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Linkedin βάζει η Ρωσία, υλοποιώντας απόφαση της Ρωσικής Δικαιοσύνης την προηγούμενη εβδομάδα.

Η κρατική υπηρεσία που επιτηρεί τις επικοινωνίες στη Ρωσία, η Ροσκομναντζόρ, δήλωσε ότι έχει στείλει αίτημα στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να μπλοκάρουν στην ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία το αίτημα εστάλη μετά την απόφαση του Ρωσικού Δικαστηρίου, που αποσκοπεί στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ρώσων χρηστών του διαδικτύου.

Ηδη η Rostelecom, η εταιρία τηλεπικοινωνιών που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος απαγόρευσε την πρόσβαση στο Linkedin, σύμφωνα με το Reuters.

Η ρωσική Δικαιοσύνη αποφάσισε να μπλοκάρει οριστικά το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επιβεβαιώνοντας προγενέστερη απόφαση της αρχής παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας.

Η Ροσκομναντζόρ είχε αποφανθεί ότι το Linkedin δεν συμμορφώθηκε με τη ρωσική νομοθεσία, η οποία απαιτεί η αποθήκευση προσωπικών δεδομένων Ρώσων πολιτών αποκλειστικά σε ρωσικούς σέρβερ.