X

Έρχεται η τηλεοπτική υπηρεσία του Facebook

Πώς θα λειτουργεί, τι θα δείχνει και πώς θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες του δημοφιλέστερου Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ant1news

Η τηλεοπτική υπηρεσία του Facebook έρχεται στα μέσα Αυγούστου, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Η εταιρεία ζήτησε από τους συνεργάτες της να ξεκινήσουν την παραγωγή των πρώτων επεισοδίων που θα προβληθούν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Κάποια προγράμματα, μάλιστα, έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Το Facebook χρηματοδοτεί, επίσης, μεγάλα σόου τα οποία θα προβληθούν αργότερα στην πλατφόρμα του, δήλωσαν πηγές που έχουν γνώση των σχεδίων, τα οποία παραμένουν ακόμα εκτός δημοσιότητας.

Ο λόγος που δεν έχουν βγει ακόμα στη δημοσιότητα τα προγράμματα είναι η προσαρμογή παράπλευρων λειτουργιών.

Η τηλεοπτική υπηρεσία του Facebook θα είναι διαθέσιμη σε νέα σελίδα του και όχι στην «Αρχική (new feed)» των χρηστών και αναμένεται να αποφέρει στην εταιρεία κέρδη που υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια, από διαφημίσεις.

Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για τους πάνω από δύο δισεκατομμύρια χρήστες, ενώ αυτό που σχεδιάζει το Facebook θα είναι υψηλότερης ποιότητας από το You Tube, αλλά δεν θα μπορεί να συναγωνιστεί υπηρεσίες όπως το Netflix ή κανάλια όπως το ΗΒΟ.

Εκπρόσωποι της εταιρείας αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση, αλλά την ίδια ώρα διακινούνται πληροφορίες ότι σχεδιάζεται η χρηματοδότηση παραγωγών ανάλογων με αυτές της καλωδιακής τηλεόρασης της Αμερικής. Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, έχουν προσληφθεί πρώην μεγαλοστελέχη των media, ενώ η στελέχωση της ομάδας συνεχίζεται.

Οι πληροφορίες, πάντως, θέλουν τις παραγωγές να είναι μικρής χρονικής διάρκειας.