X

“48 hours Challenge”: Τρόμος για το νέο παιχνίδι που εξαφανίζει παιδιά

SOS για το «αρρωστημένο» και άκρως επικίνδυνο παιχνίδι του Facebook. Τα πρώτα κρούσμα, η αγωνία των γονέων και οι προειδοποιήσεις από τις Αρχές.

Ant1news

Νέο επικίνδυνο παιχνίδι στο Facebook το οποίο ενθαρρύνει εφήβους και παιδιά να εξαφανιστούν για 48 ώρες από το σπίτι τους προκαλεί τρόμο στους γονείς.

Το αρρωστημένο και άκρως επικίνδυνο παιχνίδι λέγεται «48 hours Challenge» (πρόκληση 48 ωρών) ξεκίνησε στη Βόρεια Ιρλανδία και σύντομα άρχισε να παίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία. Η εμφάνιση του νέου παιχνιδιού αρχικά πανικοβάλλει τους γονείς, οι οποίοι στη συνέχεια ζητούν τη βοήθεια των Αρχών προκειμένου να βρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Ήμουν τρομοκρατημένη. Δεν ήξερα αν ήταν νεκρή, αν είχε πέσει θύμα βιασμού, αν την είχαν δολοφονήσει. Αλλά τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό, νομίζουν ότι είναι αστείο. Το παιδί μου είχε ''ηγετικό'' ρόλο στο παιχνίδι και εξαφανίστηκε για περίπου 55 ώρες προτού εντοπιστεί από τις Αρχές», ανέφερε μητέρα, της οποίας η κόρη εντοπίστηκε 55 μίλια μακριά από το σπίτι τους!

Μάλιστα, σύμφωνα την «Independent», οι «παίκτες» παίρνουν πόντους κάθε φορά που συγγενείς και φίλοι κάνουν έκκληση στα social media για τον εντοπισμό τους.

Το «48 hours Challenge» είναι αντίγραφο του παιχνιδιού «Game of 72» (παιχνίδι 72 ωρών) που είχε κάνει θραύση στη Δυτική Ευρώπη το 2015, με νεαρά άτομα - ακόμα και παιδιά - να εξαφανίζονται από τα σπίτια τους για τουλάχιστον 72 ώρες.