X

Συμβουλές του Βατικανού στις καλόγριες για τα social media

Το “πράσινο φως” για το Facebook και το Twitter δόθηκε, αλλά με μέτρο και όρια!

Ant1news

Αν και το Βατικανό προτρέπει τις καλόγριες να μην χρησιμοποιούν τα social media, μετά από έντονες διαμαρτυρίες τους προς την Αγία Έδρα, οι ρασοφόρες τα κατάφεραν.

Η …αρχή έγινε από μία απόφαση δικαστηρίου να απαλλάξει πέντε άνδρες από την κατηγορία βιασμού μιας έφηβης στην διάρκεια Φεστιβάλ Ταυροδρομιών, στην Ισπανία.

Μια ομάδα καλογριών «ξέσπασε» στο διαδίκτυο, ανεβάζοντας post έντονης διαμαρτυρίας, τα οποία αμέσως έγιναν viral,  με περισσότερα από 14.000 likes και 15.000 κοινοποιήσεις.

 

Έτσι, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων – μαζί και με χιλιάδες κόσμου που έκανε πορείες διαμαρτυρίας, φωνάζοντας το σύνθημα ‘’δεν είναι επίθεση, είναι βιασμός’’, οι καλόγριες κατάφεραν να καταδικαστούν οι άντρες, οι οποίοι είχαν βιντεοσκοπήσει με τα κινητά τους τηλέφωνα τον βιασμό και μάλιστα γελούσαν κι απολάμβαναν την φρικτή τους πράξη.

Παράλληλα, οι καλόγριες με την δράση τους κατόρθωσαν να κερδίσουν και το δικαίωμα της πρόσβασης στα social media.  Όπως, σύμφωνα με τις οδηγίες του Βατικανού, πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα το περιεχόμενο που βλέπουν και διαβάζουν στα social media και να τα χρησιμοποιούν με διακριτικότητα. 

Η Αγία Έδρα τις καλεί να μην χρησιμοποιούν πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι θολώνουν τον στοχαστικό κόσμο των μοναχών, με «θόρυβο, νέα και λόγια».