X

Κοτόπιτα η ανάρπαστη!

Μια εύκολη και νόστιμη κοτόπιτα που θα συνοδεύει ευχάριστα τα φθινοπωρινά απογεύματά σας.

Ant1news

Υγιεινή και πολύχρωμη, η κοτόπιτα αυτή είναι βέβαιο ότι θα γίνει ανάρπαστη με το που θα την στολίσετε στο γιορτινό σας τραπέζι, στον σπιτικό μπουφέ ή στα παιδικά πάρτι.

Υλικά:

3 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο στήθος

1 πακέτο σφολιάτα

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά πορτοκαλί

2-3 καρότα τριμμένα

10 φέτες μπέικον

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κρέμα γάλακτος

παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κυβάκια και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κύβους τις πιπεριές, το μπέικον και τα κρεμμυδάκια, ενώ τρίβουμε τα καρότα.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο πρώτα τις πιπεριές, ύστερα προσθέτουμε τα καρότα, το μπέικον και μετά τα κρεμμυδάκια. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το κοτόπουλο, το αλατοπίπερο και τέλος την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε καλά βουτυρωμένο ταψί βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω ρίχνουμε την παρμεζάνα. Προσθέτουμε τη γέμιση αφού κρυώσει (για να μη λιώσει η σφολιάτα μας), προσθέτουμε πάλι τυρί τριμμένο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.