X

Γκιούλμπασι το εορταστικό!

Το γκιούλμπασι, με την ξένη ονομασία, αλλά με τα αγνά ελληνικά υλικά του, είναι ένα άκρως εορταστικό φαγητό, με άρωμα, χρώμα και γεύση.

Ant1news



Μπορείτε να βρείτε πολλές και διαφορετικές συνταγές για γκιούλμπασι ιδιαίτερα στα παλιά βιβλία της γιαγιάς. Αυτή όμως είναι σίγουρα η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για να εντυπωσιάσετε σε γιορτές ή στο κυριακάτικο τραπέζι σας.

ΥΛΙΚΑ:

½ κιλό αρνί σε μπουκιές

½ κιλό μοσχάρι σε μπουκιές ...

½ κιλό χοιρινό σε μπουκιές

4 ντομάτες

2 πιπεριές κόκκινες

2 πιπεριές πράσινες

2 πιπεριές κίτρινες

350 γραμμάρια κεφαλοτύρι ή άλλο πικάντικο τυρί

2 μεγάλα κρεμμύδια

2-3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε ανακατεμένο μέσα σε γάστρα. Το αλατίζουμε, προσθέτουμε πιπέρι και ρίγανη, ενώ σκορπάμε το σκόρδο, το οποίο έχουμε κόψει σε 3-4 κομμάτια την κάθε σκελίδα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια χονδροκομμένα, τις πιπεριές σε ροδέλες και την τομάτα σε κύβους.

Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια και το χωρίζουμε σε όλη τη γάστρα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και με τα χέρια μας τα ανακατεύουμε όλα. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για δύο ώρες.

TIP: Σερβίρεται θαυμάσια με ρύζι μπασμάτι ή thai.