X

Φτιάξτε πραλίνα φουντουκιού και λιγκουίνι με γαρίδες σε 12 λεπτά!

Φτιάξτε μια πεντανόστιμη μακαρονάδα και μια λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού εύκολα και γρήγορα.

Ant1news

 

Ο σεφ, Νικόλας Σακελλαρίου μαγειρεύει αποκλειστικά στο  ANT1 WEB TV plus και σας παρουσιάζει στην εκπομπή In2cooking εύκολα και γρήγορα, 2 υπέροχες συνταγές σε μόλις 12 λεπτά για να δείτε τη μαγειρική αλλιώς!!

Λιγκουίνι με κόκκινη σάλτσα και γαρίδες

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο λιγκουίνι
1 κιλό φρέσκιες γαρίδες, μεσαίες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 αποξηραμένες πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Φρέσκο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά για 6 λεπτά. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κόκαλα και το εντεράκι και κρατάτε τα κεφάλια. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε περίπου ενάμιση φλιτζάνι νερό τοποθετείτε τα κεφάλια από τις γαρίδες, τα κοτσάνια από το μαϊντανό και αφήνετε να βράσουν έτσι ώστε να γίνουν ζωμός .

 Σε ένα τηγάνι μεγάλο και βαθύ βάζετε το λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τις πιπερίτσες. Σουρώνετε και παίρνετε τον ζωμό από τα κεφάλια και ρίχνετε στο τηγάνι. Στην συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες και βράζετε για περίπου 5-6 λεπτά. Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες σβήνετε το μάτι και ρίχνετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό. Έτοιμο!

SUPER FAST ΣΥΝΤΑΓΗ

Πραλίνα φουντουκιού με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

 

ΥΛΙΚΑ

150 γραμμ. μαργαρίνη

100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα (σε σταγόνες)

4 κουτ. σούπας κακάο

1 γάλα ζαχαρούχο

3 κουτ. σούπας μέλι

250 γραμμ. τριμμένο φουντούκι

1 παστέλι με ξηρούς καρπούς (τριμμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε την κουβερτούρα με την μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Ανακατεύετε το ζαχαρούχο με το μέλι, το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Τέλος, βάζετε τα τριμμένα φουντούκια, μαζί με το παστέλι ανακατεύετε και αδειάζετε σε ένα βαζάκι. Μόλις κρυώσει το βάζετε στην συντήρηση του ψυγείου. Έτοιμο!