X

Σουφλέ σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος

Γλυκιά αμαρτία το σουφλέ σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος που έφτιαξε η Αργυρώ!

Ant1news

 

ΥΛΙΚΑ

10 σουφλέ ατομικά
250 γρ βούτυρο
300 γρ σοκολάτα 60%
4 αυγά
4 κρόκους
100 γραμ ζάχαρη
120 γραμ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

Για τα φορμακια:
Βούτυρο μαλακό
Αλεύρι

Για την καραμέλα γάλακτος:
100 γραμ μαύρη ζάχαρη
50 γραμ βούτυρο
150 γραμ κρέμα γάλακτος
2 πρέζες άνθος αλατιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Για τα φορμάκια:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200 β. Βουτυρώνουμε πολύ καλά τα φορμάκι και τα παγώνουμε για 2 στην κατάψυξη. Πασπαλίζουμε με αλεύρι να ντυθούν καλά η βάση και τα πλαινά απο τα φορμάκια. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.

Βάζουμε στην κάδο του μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη. Τα χτυπάμε για 6-7 σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε την σοκολάτα στα αυγά και με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε να ενωθούν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μίγμα και αναδιπλώνουμε με μαλακή σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω να ενσωματωθεί στα υλικά. Ισομοιράζουμε στα φορμάκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Ψήνουμε σε προθ/νο φούρνο για 10. Περιχύνουμε με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Για την καραμέλα γάλακτος:

Για την καραμέλα γάλακτος: Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4-5, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.