X

Χταπόδι με αγκινάρες

Ένας πρωτότυπος τρόπος για να μαγειρέψετε χταπόδι και να το απολαύσετε την Καθαρά Δευτέρα.

Ant1news

 

Υλικά συνταγής

 

9-10 αγκινάρες
1 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ κιλό χταπόδι
1 Ζωμός Λαχανικών
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 λεμόνια κομμένα στη μέση
1 κουτ. του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξίδι
αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βράζουμε για 2 λεπτά περίπου σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό και το ξίδι.

Αφαιρούμε το κοτσάνι, τα σκληρά φύλλα και το χνούδι του εσωτερικού από τις αγκινάρες, αφήνοντας μόνο τα τρυφερά φύλλα και τις καρδιές και τις αφήνουμε στη άκρη. Για να μη μαυρίσουν τις τρίβουμε με το λεμόνι.

Μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. 

Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια. Το μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι νερό και τον Ζωμό Λαχανικών και ανακατεύουμε.

 Μόλις το μίγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τις αγκινάρες, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και βράζουμε για 45 λεπτά.

Πηγή: argyro.gr