X

Γαλαξιδιώτικη γλυκιά κουλούρα

Υπέροχη συνταγή για γλυκιά κουλούρα, που συνοδεύει τέλεια τον καφέ ή το τσάι!

Ant1news

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα ελαιόλαδο
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κιλό ζάχαρη
1/4 κούπας κονιάκ
1 κούπα -1/4 κούπας χυμό φρέσκο πορτοκάλι
2 κγ σόδα
1κγ μοσχοκάρυδο
1/2 κγ γαρύφαλλο
2 κγ κανέλα
1 ΚΣ γλυκάνισο
1 κιλό αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις (περίπου)
3 ΚΣ σουσάμι για την επικάλυψη
Κανελοζάχαρη για το σερβίρισμα
100 γραμμ. σοκολάτα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 β. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί. Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το ξύσμα, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη ,το κονιάκ και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι. Δεν το ρίχνουμε όλο μαζί, ίσως δε το πάρει όλο. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή. Την απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Όταν κρυώσει κόβουμε την κουλούρα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη.