X

Συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας από τον Πέτρο Συρίγο

Εύκολα να τα πετύχεις κι ακόμα ευκολότερο να τα φας τα μπιφτέκια γαλοπούλας.

Ant1news

Μπιφτέκια γαλοπούλας δια χειρός Πέτρου Συρίγου!

Ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό" μοιράστηκε με τους τηλεθεατές τα "μυστικά" για υπέροχα, αφράτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια γαλοπουλας με το πιο γευστικό αρωματισμένο βούτυρο κόλαση.

Δες βήμα - βήμα την συνταγή:

Συστατικά για τα μπιφτέκια γαλοπούλας

  • 600 γρ. κιμά από στήθος γαλοπούλας
  • 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 λευκό ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κ.τ.γ μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.τ.γ σάλτσα Worcestershire
  • 4 κ.τ.σ ξερό ψωμί του τοστ ξερό τριμμένο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.τ.σ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.τ.γ πάπρικα
  • 3 κ.τ.σ παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Αρωματικό Βούτυρο:

  • 200 γρ βούτυρο φρέσκο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό πολύ καλά ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. σκόνη από σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Η συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας

  • Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας περάσει μια φορά τον κιμά από τη μηχανή και να μην έχει δέρμα.
  • Τρίβουμε στο μουλτι το κρεμμύδι και το Στραγγίζουμε από τα υγρά του.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά από την γαλοπούλα.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά και το ασπράδι ελαφρώς χτυπημένο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και πάπρικα.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για μια ώρα τουλάχιστον.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα για να τα ψήσουμε.
  • Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στον φούρνο.
  • Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ένα κομμάτι στρόγγυλο τυρί κασέρι η γραβιέρα.
  • Τα σερβίρουμε με ένα κομμάτι αρωματικό βούτυρο από πάνω.

Αρωματικό Βούτυρο:

  • Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προσθέτουμε όλα τα αλλά υλικά και τα ανακατεύομαι καλά.
  • Το απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και το ρολάρουμε να πάρει το σχήμα λουκάνικου.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και μετά κόβουμε ένα κομμάτι, βγάζουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε πάνω στο καυτό μπιφτέκι της γαλοπούλας.
  • Τα μπιφτέκια μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ένα ρύζι με την φλούδα του η με ένα ανάμικτο άγριο ρύζι με κίτρινο.
  • Άλλη εκδοχή είναι με μια σαλάτα από καρδιές μαρουλιού, ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι και αβοκάντο με μια Βινεγκρέτ από γιαούρτι και λεμόνι.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανδρέας Μικρούτσικος: στην Εντατική ξανά

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς είναι η κατηγορούμενη στις φυλακές (βίντεο)

Facebook: Αλλάζει όνομα το δημοφιλές μέσο δικτύωσης