Τραγανό κοτόπουλο με την πλούσια γεύση της παρμεζάνας και της μοτσαρέλας έφτιαξε ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό"!
Δείτε τη συνταγή που θα σας ξετρελάνει
Για το κοτόπουλο
- 3 στήθη κοτόπουλο (200 γρ το καθένα)
- 2 μεγάλα αυγά
- 80 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλυτζάνι φρυγανιά ή πάνκο
- 1 κ.τ.γ ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κ.τ.σ μαϊντανό
- 1 κ.τ.γ σκόνη σκόρδο
Για τη σάλτσα τομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 400 γρ συμπυκνωμένη τομάτα
- αλάτι, πιπέρι
- Φύλλα βασιλικού
- 1 κ.τ.γ ιταλικά βότανα
- 1 κ.τ.γ ζάχαρη
- Για το ψήσιμο
- 250 γρ μοτσαρέλα σε φέτες
- 70 γρ παρμεζάνα
- Βασιλικό
Η συνταγή για τραγανό κοτόπουλο
Για την σάλτσα τομάτας
- Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτουμε την τομάτα, τα βότανα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου, θέλουμε να είναι δεμένη η σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο βασιλικό.
Για το κοτόπουλο
- Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα 2 οπότε σύνολο θα έχουμε 6 τεμάχια κοτόπουλο.
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα αυγά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να μαριναριστεί.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά ή πάνκο ή συνδυασμό και των δυο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδο και βγάζουμε τα στήθη κοτόπουλο από το αυγό και τα βουτάμε ένα ένα εκεί, όπως κάνουμε το σνίτσελ.
- Τηγανίζουμε σε ζεστό ηλιέλαιο για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Όταν τα κάνουμε όλα τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Βάζουμε σάλτσα τομάτας στο καθένα και τα σκεπάζουμε με φέτες μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Πυρόπληκτοι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα (εικόνες)
Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: “Έκρηξη” του ιικού φορτίου στα λύματα
Εύβοια: Διαρρήκτες “ρήμαξαν” κυλικείο σχολείου (εικόνες)