X

Κοτόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης και γραβιέρα από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους μας δείχνει βήμα - βήμα ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό".

Ant1news

Συνταγή για κοτόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης και γραβιέρα ετοίμασε την Τρίτη στην κουζίανα της εκπομπής 'Το Πρωινό", ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Όπως είπε ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, η συνταγή ειναι εύκολη και απόλυτα γευστική.

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 4 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 100 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 2 αυγά
  • 6 φύλλα κιχί
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό ή ζωμό κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο για 24-26 λεπτά.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το καλαμπόκι.
  • Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το κατσαρολάκι, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κυβάκια.

 

  • Προσθέτετε τα στήθη κοτόπουλου στο μπολ μαζί με τριμμένη γραβιέρα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Αλείφετε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί με το ελαιόλαδο και απλώνετε τα 3 φύλλα κιχί, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Απλώνετε το μείγμα της κοτόπιτας και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κιχί, λαδώνοντας, και αυτά, το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Γυρνάτε προς τα μέσα τα φύλλα κιχί που περισσεύουν, δημιουργώντας μια μπορντούρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, τοποθετώντας χαμηλά το ταψί για 40-45 λεπτά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελένη Τοπαλούδη - Εισαγγελέας: “Όχι” στην αναίρεση των ποινών των καταδικασθέντων

F-35: Βρέθηκαν συντρίμμια του “αόρατου” αεροπλάνου 24 ώρες μετά την πτώση του

ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου: Ζήτησα debate με τον Κασσελάκη για να μάθουμε τις θέσεις του (βίντεο)