X

«Παραμυθένιο» ταξίδι στο ομορφότερο λιμάνι της Ελλάδας

Ταξίδι σε ένα παραμύθι αισθήσεων και συναισθημάτων υπόσχεται η επίσκεψη στα Χανιά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες…

Ant1news

Πόλη μοναδικής ομορφιάς, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και απαράμιλλο φυσικό κάλλος, η πρωτεύουσα του νομού Χανίων σας περιμένει να γνωρίσετε από κοντά τα μνημεία, παλιά και νεότερα, το ενετικό λιμάνι τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, αλλά και τους φιλόξενους ανθρώπους της, που θα σας κάνουν αμέσως να αισθανθείτε μέλος της… παρέας!

Δεχτείτε τη ζεστή κρητική φιλοξενία, είτε αυτή είναι µια ρακή «στο πόδι», είτε ένα κρασί µε «ένα ψιχάλι αίγα», είτε ένα πλουσιοπάροχο γεύµα σε ένα φτωχικό και ταπεινό σπιτικό…

Ένα μεγάλο μέρος της παλιάς πόλης των Χανίων είναι χτισμένο γύρω από το Ενετικό λιμάνι, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Εδώ θα βρείτε πολλούς κινηματογράφους, αλλά και αξιοθέατα όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων, το οποίο στεγάζεται στην πρώην Μονή του Αγίου Φραγκίσκου και διαθέτει μία συλλογή Μινωικών και Ρωμαϊκών ευρημάτων.

Το Ναυτικό μουσείο,  η οικία Ελευθερίου Βενιζέλου, οι τάφοι των Βενιζέλων, το Πολεμικό μουσείο και πολλά άλλα μνημεία της Βυζαντινής, της Ενετικής, της Οθωμανικής και της νεότερης περιόδου συναρπάζουν τον επισκέπτη.

Οι λάτρεις της γλώσσας και του βιβλίου θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το Μουσείο Τυπογραφίας, ενώ όλοι θα απολαύσουν λιχουδιές της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας όπως τη γνωστή «κουκουβάγια», δηλ. παξιμάδια καλυμμένα με ψιλοκομμένη ντομάτα, φέτα, ελιές και ξερά μυρωδικά.

Σε ότι αφορά τη διαμονή σας, οι επιλογές που παρέχουν τα Χανιά καλύπτουν όλα τα γούστα για όλες τις εποχές, ενώ εγγυημένο είναι και το καλό φαγητό, που θα απολαύσετε. Η νυχτερινή ζωή στο νομό των Χανίων είναι πραγματικά συναρπαστική! Υπάρχουν πολλά νυχτερινά μαγαζιά κάθε είδους, που μπορούν να καλύψουν όλες τις προτιμήσεις.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ:

Με αεροπλάνο:

Καθημερινά πραγματοποιούνται πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Σπάτων προς το αεροδρόμιο των Χανίων. Επίσης, τα Χανιά συνδέονται και με άλλες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 210 3530000
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 28210 63366

Με πλοίο
Καθημερινά πραγματοποιούνται δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι των Χανίων. Για περισσότερες πληροφορίες:
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 210 4226000
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 28210 28388
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥΔΑΣ 28210 89240