X

Φθινοπωρινή απόδραση στο Πήλιο

Προορισμός παντός καιρού το Πήλιο, αλλά το φθινόπωρο η μεταμόρφωσή του είναι μαγική, και το καθιστά νούμερο ένα προορισμό! Το βουνό αλλάζει όψη εγκαταλείποντας το πράσινο και φορώντας πιο γήινα χρώματα.

Ant1news

Με... δυνατά εποχιακά χαρτιά την αρχοντική Μακρινίτσα και την κοσμοπολίτισσα Πορταριά, το βουνό των Κενταύρων δεν θα δυσκολευτεί να σας κάνει πιστούς επισκέπτες του ακόμη και την πιο νοσταλγική εποχή του χρόνου!

Ένας περίπατος στα μονοπάτια της Πορταριάς το ηλιοβασίλεμα θα σας μαγέψει. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια λιθόστρωτα και αγροτικά εντός και εκτός των ορίων του χωριού, διαδρομές μέσα από τις οποίες θα συναντήσετε παραδοσιακά κτίρια και μοναστήρια, πέτρινες βρυσούλες και παλιά ξωκλήσια βυζαντινής και νεώτερης ιστορικής σημασίας.

Στην Πορταριά επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο, «χαθείτε» στο λαβύρινθο των γραφικών καλντεριμιών, ψωνίστε παραδοσιακά προϊόντα φτιαγμένα από τις γυναίκες του χωριού και απολαύστε ντόπιες λιχουδιές στα ταβερνάκια που είναι σκορπισμένα στην πλατεία.

Μόλις δέκα λεπτά μακριά, με αυτοκίνητο, βρίσκεται η γραφική Μακρινίτσα, όπου τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια κερδίζουν τον θαυμασμό! Στην πλατεία του χωριού μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι σας, με θέα όλο τον Βόλο!

 Άξιες επισκέψεως και οι μεταβυζαντινές εκκλησίες αλλά και ο μεσαιωνικός Πύργος του Σκοτεινιώτη, στην Κουκουράβα, την κάτω συνοικία της Μακρινίτσας.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ:

Το Πήλιο βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας. H απόσταση τόσο από την Αθήνα όσο και από την Θεσσαλονίκη είναι σχετικά μικρή πράγμα που καθιστά εύκολη και άνετη την πρόσβαση των επισκεπτών.

Με ΙΧ
Από Θεσσαλονίκη 2 ώρες και 10΄(217 χλμ. )
Από Αθήνα 3 ώρες και 50΄ (320 χλμ. )

Με τραίνο
Από Αθήνα σιδηροδρομικώς με “Intercity” σε 5 ώρες
Από Θεσσαλονίκη σιδηροδρομικώς σε 3 ώρες και 30΄

Με ΚΤΕΛ
Από Αθήνα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ σε 4 ώρες και 30΄ (320 χλμ.)
Από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο του ΚΤΕΛ σε 2 ώρες και 30΄