X

Τρίκαλα Κορινθίας: Δραστηριότητες κοντά στη φύση

Αν αναζητάτε έναν κοντινό προορισμό για να αλλάξετε παραστάσεις, να σας ηρεμήσει το μεγαλείο της φύσης, να τεστάρετε τις επιδόσεις σας σε extreme sports αν είστε πιο τολμηροί, τότε αυτό που ψάχνετε βρίσκεται στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Ant1news

Οι φιλόξενοι οικισμοί φροντίζουν για την διαμονή σας με μοναδική αρχιτεκτονική και ζωντανές παραδόσεις προσφέρονται για ήσυχες διακοπές αλλά και για εναλλακτικές δραστηριότητες. Τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας φημίζονται για την τουριστική τους υποδομή και κυρίως ενδείκνυνται για χειμερινές διακοπές. Για την διαμονή σας, θα βρείτε από παραδοσιακά δωμάτια μέχρι ξενώνες και ξενοδοχεία. Για την γεύση σας, μπορείτε να επίλεξε μεζεδοπωλεία και ταβέρνες που φημίζονται για την υπέροχη κουζίνα τους και τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούν. Η περιοχή παράγει σταφίδα, καρύδια, δημητριακά, μήλα.

Τα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με ωραία κτίσματα, από πέτρα και ξύλο. Στην μεσαία συνοικία θα δείτε γραφικά σπιτάκια που μετατράπηκαν σε ανακαινισμένους ξενώνες διατηρώντας τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα. Θα συναντήσετε παραδοσιακά καφενεία και σύγχρονες καφετέριες για τον καφέ ή το ποτό σας και θα απολαύσετε το φαγητό σας σε κάποιο από τα μεζεδοπωλεία με τοπικές συνταγές.

Εξίσου γραφικά είναι και τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας. Μία λιθόστρωτη πλατεία, σκεπασμένη από την «αγκαλιά» του αιωνόβιου πλατάνου που δεσπόζει στο κέντρο της, η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, χτισμένη το 1697, και παραδοσιακά ταβερνάκια συνθέτουν την εικόνα της. Στους δρόμους γύρω από αυτή πέτρινα κτήρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στεγάζουν φιλόξενους ξενώνες για ένα Σαββατοκύριακο μέσα στη... θαλπωρή!

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ
Οδικώς:

Από την Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου ή Αθηνών-Πάτρας στο 119ο χιλιόμετρο βγαίνετε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο. Πινακίδες σάς οδηγούν αριστερά, κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής Οδού προς Τρίκαλα. Θα περάσετε μέσα από τα χωριά Μερτικαίικα και Ρίζα. Βγαίνοντας από τη Ρίζα θα συνεχίσετε βόρεια προς Τρίκαλα και Ρέθι. Στη μεγάλη διασταύρωση που θα συναντήσετε θα πάτε αριστερά προς Τρίκαλα και όχι δεξιά για Ρέθι ή Σοφιανά. Μετά από μερικά χιλιόμετρα μέσα από τους αμπελώνες θα συναντήσετε τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Πρέπει να έχετε υπόψη σας πως ο δρόμος που οδηγεί από το Ξυλόκαστρο στα Τρίκαλα σε ορισμένα σημεία είναι στενός, κακός και με πολλές στροφές. Ο δρόμος που περνάει από τις τρεις συνοικίες των Τρικάλων είναι στενός.