X

Η «άλλη πλευρά» της Μυκόνου

Το δημοφιλές νησί του Αιγαίου είναι «κάτι περισσότερο από έναν προορισμό για ολονύκτια πάρτι», επισημαίνει στο αφιέρωμά της η εφημερίδα Daily Mail.

Ant1news

Ο δημοσιογράφος Χάρι Μάουντ παρουσιάζει την «άλλη πλευρά» της Μυκόνου στους αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

«Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, το νησί της Μυκόνου δημιουργήθηκε όταν ο Ηρακλής έριξε ένα σωρό από βράχους στους Γίγαντες που επιχειρούσαν να ανατρέψουν τους Θεούς.

Σήμερα, η Μύκονος είναι κάτι παραπάνω από το φυσικό σπίτι του Διόνυσου, θεού του κρασιού και του ξέφρενου χορού.

Τα τελευταία 40 χρόνια, έχει μετατραπεί στο απόλυτο νησί του πάρτι, ιδιαίτερα δημοφιλές στους γκέι τουρίστες – αν και τα ξενοδοχεία δεν ξεχνούν να δηλώσουν ότι είναι φιλικά προς τους στρέιτ».

Με τον παραπάνω πρόλογο, ο βρετανός δημοσιογράφος κάνει μια εισαγωγή στο νησί που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Στο αφιέρωμα της εφημερίδας Daily Mail γίνεται αναφορά στους «δύο κόσμους», που συνυπάρχουν αρμονικά. Από τη μία η πολύβουη νυχτερινή ζωή και από την άλλη τα ήσυχα σοκάκια με τους ντόπιους, το καλό φαγητό και οι μαγευτικές παραλίες.

«Η πρωτεύουσα είναι σχεδόν άδεια τα πρωινά, καθώς είναι η ώρα που οι clubbers κοιμούνται. Τότε η Χώρα επιστρέφει στους ντόπιους: στις μαυροφορεμένες χήρες που περιποιούνται τα γεράνια και τις μπουκαμβίλιες τους και τους ηλικιωμένους που φροντίζουν τα μικρά βυζαντινά εκκλησάκια, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην πόλη».

«Ασυγχώρητη παράλειψη» χαρακτηρίζει  ο κ. Μάουντ το να μην επισκεφθεί κάποιος τη γειτονική Δήλο, τη γενέτειρα του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, η οποία σε «ταξιδεύει» στην Αρχαία Ελλάδα.