X

Guardian: "Βασίλισσα" του καλοκαιριού η Μύκονος

Το νησί των Ανέμων, η διάσημη σε όλο τον κόσμο, Μύκονος, είναι η μεγάλη νικήτρια του καλοκαιριού, σύμφωνα με βρετανική εφημερίδα.

Ant1news

Δυναμικά μπαίνει στο χάρτη του διεθνούς σταρ σίστεμ ως απαραίτητος χώρος διακοπών και ξεγνοιασιάς η Μύκονος, καθώς η Guardian την ανακηρύσσει «βασίλισσα» του φετινού καλοκαιριού. Το Νησί των Ανέμων που έγινε διάσημο τη δεκαετία του ’60 από τη Τζάκι Ωνάση και την Γκρέις Κέλι εξακολουθεί ύστερα από τόσες δεκαετίες να είναι ο αγαπημένος προορισμός για πολλούς αστέρες της διεθνούς, αλλά και της εγχώριας τζετ σετ.

Παρέλαση στο κυκλαδίτικο νησί έκαναν και φέτος πολλοί διάσημοι όπως το «άτακτο» κορίτσι του Χόλιγουντ Λίντσεϊ Λόχαν, ο  γερμανός τερματοφύλακας Μάνουελ Νόϊερ και ο πασίγνωστος παίκτης Κριστιάνο Ρονάλντο.

Για την βρετανική εφημερίδα Guardian η Μύκονος αναδεικνύεται σε αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του καλοκαιριού, δίνοντας έτσι έναν αέρα αισιοδοξίας στην Ελλάδα που βρίσκεται ακόμα στην πρώτη γραμμή της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Στην προκειμένη περίπτωση μπορούμε άνετα να κάνουμε λόγο για εισβολή των σταρ στο νησί: ηθοποιοί, τραγουδιστές, επιχειρηματίες, μοντέλα, ποδοσφαιριστές, για όλους υπάρχει μια γωνιά σε μια από τις φημισμένες παραλίες του.

Πρόκειται για την εκ νέου ανακάλυψη του «νησιού του ανέμου» από τους ξένους σταρ, υποσκελίζοντας φέτος την Ίμπιζα που μέχρι πρότινος αποτελούσε το σημείο συνάντησης των διασημοτήτων του κόσμου, αλλά και των απανταχού clubbers.

Ακόμα και οι φημισμένοι Djs που ανάβουν το κέφι στα ολονύκτια πάρτι προτιμούν πλέον την Μύκονο, καθώς παρέχει τα ίδια με την Ίμπιζα και σε καλύτερες τιμές. Οι βακχείες είναι ξανά στην πρωτοκαθεδρία των προτιμήσεων: η σαμπάνια ρέει άφθονη, οι VIP συρρέουν σαν τις μύγες και οι ξένοι διερωτώνται πού πήγε η κρίση.

«Μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η φετινή κίνηση στα νησιά αναμένεται να είναι σημαντική. Παρά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τους Ρώσους τουρίστες, η αύξηση των επισκεπτών είναι ραγδαία και υπολογίζεται να είναι διπλάσια από τον πληθυσμό της Ελλάδας (περίπου 21,5 εκατομμύρια επισκέπτες). Σε πολλά σημεία η αύξηση σημειώνει εντυπωσιακά νούμερα, οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο έχουν διψήφιο αριθμό, ενώ η ΣΕΤΕ αναφέρει πως η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Μύκονο και στην Καλαμάτα».

Όσο για τα έσοδα από την τουριστική έκρηξη, υπολογίζονται στα 13 δισ. ευρώ, περίπου πάνω από το 17% του ΑΕΠ. Και τούτο σημειώνει ο Guardian είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα για μια αναδυόμενη οικονομία, όπως αυτή της Ελλάδας. Οι ειδικοί μιλούν για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1%, σε περίπτωση που τελικά ξεπεράσει η Ελλάδα τα 19 εκατομμύρια τουρίστες.

Αναφέρει, επίσης, ότι πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα είναι sold out μέχρι τον Οκτώβριο, γεγονός που δείχνει ότι η Ελλάδα δεν προσφέρεται μόνο για διακοπές ήλιου και θάλασσας.

Αν για τους απλούς τουρίστες η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στο... καρνέ των διακοπών τους, για τους VIP είναι ο τόπος που ανακαλύπτουν ξανά. Η Ναόμι Κάμπελ και η Κέιτ Μος επέλεξαν και αυτές την Ελλάδα, και συγκεκριμένα την Πάτμο, ανάμεσα σε τόσους άλλους φημισμένους και γνωστούς εκπροσώπους του διεθνούς τζετ σετ. Όπως και να έχει η Μύκονος αναδεικνύεται, περισσότερο από όλα τα νησιά, η νικήτρια του καλοκαιριού. Σε σύγκριση με την Ίμπιζα και τον Σεντ Τροπέ, αναφέρει η εφημερίδα, πήρε φέτος τη μερίδα του λέοντος.