X

Στα σκαριά το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα

Στην Κρήτη σχεδιάζεται το πρώτο καταδυτικό πάρκο της χώρας μας. Οι σχετικές μελέτες παρουσιάστηκαν με στόχο την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού!

Ant1news

Η Κρήτη πρωτοπορεί και πάλι! Αυτή τη φορά ετοιμάζεται να δημιουργήσει το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού!

Το πάρκο σχεδιάζεται στον Κεφαλά του Δήμου Αποκόρωνα και συγκεκριμένα σε έκταση 60 στρεμμάτων στον βυθό του Ομπρόσγυαλου.

Θα δημιουργηθούν τρεις διαδρομές για τους δύτες που θα περνούν μέσα από δύο παροπλισμένα πλοία του πολεμικού ναυτικού και 38 τεχνητούς υφάλους που πρόκειται να ποντιστούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι σχετικές μελέτες παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του ΤΕΕ τμήματος Δυτικής Κρήτης. Δεδομένου δε ότι ο προϋπολογισμός του πάρκου δεν ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ, η χρηματοδότηση θεωρείται πως θα μπορεί να εξασφαλιστεί από πόρους της Περιφέρειας.

«Στοχεύουμε αφενός στο να αυξήσουμε το τουριστικό προϊόν του Αποκόρωνα μέσα από μία εναλλακτική δράση και αφετέρου να αυξήσουμε τα αλιεύματα της περιοχής που έχουν εκλείψει σχεδόν από την υπεραλίευση», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος της περιοχής, Χαράλαμπος Κουκιανάκης.