X

Μετέφεραν ναρκωτικά σε σάκους

Η αστυνομία κατάσχεσε περισσότερα από 124 κιλά ινδικής κάνναβης

Ant1news

Στη σύλληψη επτά αλλοδαπών προχώρησε χθες το βράδυ η αστυνομία στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας, οι οποίοι κινούνταν πεζοί κουβαλώντας σάκους που περιείχαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Η σύλληψη έγινε στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Οι έξι από του συλληφθέντες (ηλικίας 24, 23, 24, 22, 21 και 26 ετών) μετέφεραν πεζή έξι ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 111 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 124 κιλών και 790 γραμμαρίων, ενώ ο έβδομος (ηλικίας 22χρονών) λειτουργούσε ως προπομπός, υποδεικνύοντας το δρομολόγιο και συντονίζοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

 

Από τον έλεγχο των στοιχείων τους εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 22χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, ποινής φυλάκισης μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής καθώς και μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν έχουν νόμιμα έγγραφα εισόδου και άδεια παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.