X

“Αστακός” η Θεσσαλονίκη για την 83η ΔΕΘ

Από διμοιρίες των ΜΑΤ έως πράκτορες του FBI και της CIA θα έχει το… μενού των μέτρων ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη.

Ant1news

«Φρούριο» θα είναι η Θεσσαλονίκη τις ημέρες διεξαγωγής της 83ης Διεθνούς Έκθεσης, με τον αστυνομικό σχεδιασμό να προβλέπει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στο φετινό σχεδιασμό συμμετείχαν και πράκτορες του FBI, στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα εποπτείας στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας και στα Κέντρα Επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πόλη θα βρίσκονται και πράκτορες της CIA.

Η 6η Ναυαρχίδα του Αμερικανικού Στόλου, καθώς και το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο αριθμός των αστυνομικών που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένος, με ενστόλους να καλύπτουν σχεδόν κάθε γωνία του κέντρου. Σύσσωμη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, καθώς και μεγάλες μονάδες της βόρειας Ελλάδας και των Αθηνών θα συμμετέχουν στο σχέδιο, με το συνολικό αριθμό των αστυνομικών να φτάνει μέχρι και τις 5000. Πάνω από την πόλη θα ίπταται συνεχώς ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των επίγειων αστυνομικών δυνάμεων, όσο και την κάλυψη της κίνησης των διαδηλωτών και την πρόληψη τυχόν επεισοδίων.

Εκτός των συνδικαλιστικών ενώσεων, η Αστυνομία έχει φέτος να αντιμετωπίσει και τις συγκεντρώσεις των Μακεδονικών Ενώσεων που εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών.

Η 83η ΔΕΘ αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας, με τους εκθέτες να φτάνουν τους 1500 και τους επισκέπτες να αναμένεται να ξεπεράσουν το περσινό ρεκόρ των 264.000

Μεγαθήρια της αμερικανικής επιχειρηματικότητας, όπως η Google, η Facebook και η Microsoft. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που είναι η τιμώμενη χώρα, θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος.