X

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό Ρομά

Δεκάδες συλλήψεις μεταξύ αυτών και 6 ατόμων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία. Κατασχέθηκαν όπλα και χιλιάδες σφαίρες.

Ant1news

Στο πλαίσιο της έρευνας για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση την Πέμπτη 25/10, σε οικισμό Ρομά στα Διαβατά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, συνελήφθησαν 23 άτομα εκ των οποίων τα 6 εμπλέκονται σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος τριών ατόμων, ηλικίας 42,40 και 19 ετών, που έγινε σε οικισμό αθίγγανων στις 21 Οκτωβρίου.

Με τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, αλλά και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής, σε οχτώ κατοικίες, εγκαταλελειμμένα οικήματα και οχήματα.

Σε βάρος των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων ήταν και ένας ανήλικος 14 ετών ,σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή, σύσταση συμμορίας και απείθεια.

Από τους συλληφθέντες, ένας 55χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει από την αστυνομική επιχείρηση, πήδηξε από ύψος 4 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Η αστυνομική επιχείρηση κατά(ε)σχεσε συνολικά:

•       7 κυνηγετικές καραμπίνες

•       2.146 κυνηγετικά φυσίγγια

•       60 πυροδοτημένα κυνηγετικά φυσίγγια και

•       4 πυροδοτημένα φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.