X

“Φυλάκισαν” μετανάστες σε καταπακτή (εικόνες)

Σκηνές από ταινία τρόμου θυμίζουν οι εικόνες από το υπόγειο όπου κρατούνταν οι άνθρωποι.

Ant1news

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν 16 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, οι οποίοι κρατήθηκαν από μέλη συμμορίας, σε αποθήκη στην Ιωνία Θεσσαλονίκης.

 Η συμμορία, αποτελούμενη από έναν 23χρονο Μολδαβό, έναν 33χρονο Πακιστανό και έναν 30χρονο Ινδό, είχε φυλακίσει σε καταπακτή τους μετανάστες, ενώ από πάνω ήταν κλειστή με μία ντουλάπα.

Τους ανθρώπους βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,  όταν σε έρευνα που έκαναν στην αποθήκη εντόπισαν τους μετανάστες στον ειδικά διαμορφωμένο ημιυπόγειο χώρο, ο οποίος ήταν καλυμμένος με ντουλάπα.

Επιπλέον, δύο ακόμα μέλη της συμμορίας είχαν αναλάβει το ρόλο του «φύλακα» για τους κρατούμενους.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι μετανάστες είχαν εισέλθει στη χώρα μας από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και κρατούνταν στο συγκεκριμένο χώρο με την απειλή βίας, ενώ τα μέλη της συμμορίας απαιτούσαν χρήματα για την απελευθέρωσή τους.

 

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», «Αρπαγής» και «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο».

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.