X

Κατάληψη στο σχολείο του μαθητή που “τραμπούκισε” καθηγήτρια (βίντεο)

Τι λένε οι μαθητές στην κάμερα του ΑΝΤ1. Ο πρόεδρος των καθηγητών στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ant1news

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης όπου πριν από ένα χρόνο ένας μαθητής είχε τραμπουκίσει την καθηγήτριά του, κάνουν οι μαθητές του εν λόγω σχολείου.

Τις προηγούμενες μέρες ένα βίντεο, τραβηγμένο από κινητό, στο οποίο φαίνεται ένας μαθητής να μιλάει πολύ έντονα σε μία καθηγήτριά του, που του έβαλε απουσία, κάνει το γύρο του διαδικτύου, ενώ προκάλεσε και την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, που ζήτησε έρευνα, διαμηνύοντας ότι τέτοιες βίαιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές.

Ο μαθητής είχε τιμωρηθεί τότε, με μια μέρα αποβολή, η δημοσιότητα όμως που πήρε το θέμα, «εγκυμονεί» κινδύνους για περαιτέρω τιμωρία του.

 

Για το λόγο αυτόν, οι μαθητές του ΕΠΑΛ προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, υποστηρίζοντας τον συγκεκριμένο μαθητή. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», είπαν ότι ο συμμαθητής τους θα έμενε από απουσίες και αν και διαφώνησαν με την αντίδρασή του, συμφώνησαν με την πρόθεσή του να «σβηστεί» η απουσία.

Ο πρόεδρος των καθηγητών, μιλώντας από την πλευρά του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι, «καλό θα είναι τέτοια προβλήματα να μην παίρνουν μεγάλες διαστάσεις και να τα λύνουμε μέσα. Επειδή είναι μαθητές, σχολείο και έχουν επιβληθεί τιμωρίες».

Ξεκαθαρίζοντας ότι οι καθηγητές και ο σύλλογός τους είναι στο πλευρό της καθηγήτριας, απηύθυνε έκκληση σε γονείς και καθηγητές να προσέχουν τα παιδιά.

Ο διευθυντής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Κόπτσης, σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1 μετά τη συνάντηση που είχε με μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ, περιέγραψε ένα απόλυτα ήρεμο κλίμα μέσα στο υπό κατάληψη σχολείο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα η κατάληψη θα λήξει, τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων του σχολείου.