X

«Φωτιά» στο προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία

Φωτιές –στην κυριολεξία- ανάβει το προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία, καθώς σημειώνονται επιθέσεις κατά υποψηφίων.

Ant1news

Άγνωστοι πυροβόλησαν, χθες το βράδυ πριν από τα μεσάνυχτα,  με καλάσνικοφ εναντίον του Δήμου Σισλί στην Κωνσταντινούπολη, όπου δήμαρχος είναι ο βασικός αντίπαλος του κυβερνώντος κόμματος για τη δημαρχία της Πόλης, ο  Μουσταφά Σαριγκιούλ. 

 Από την επίθεση έσπασαν τζάμια του κτιρίου, ωστόσο δεν υπήρχε κάποιος τραυματισμός. Από την έρευνα βρέθηκαν 15 κάλυκες.

Ο Μουσταφά Σαριγκιούλ ο οποίος πήγε αμέσως μετά στα γραφεία του Δήμου δήλωσε ότι οι δράστες ήταν δύο. "Είναι μια επίθεση εναντίον της δημοκρατίας πριν από τις εκλογές. Εμάς δεν μας τρομάζει κανείς. Περιμένω να ξεκαθαρίσει σύντομα ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση. Θα το παρακολουθώ", δήλωσε ο Μουσταφά Σαριγκιούλ.

Το Σαββατοκύριακο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν παρουσίασε έγγραφο για σκάνδαλο στο οποίο είχε εμπλακεί ο Σαριγκιούλ, αλλά είχε αθωωθεί από δικαστήριο το 2007. Ο Σαριγκιούλ, αναδεικνύεται σε επικίνδυνο αντίπαλο για τον κυβερνητικό υποψήφιο στο δήμο Κωνσταντινούπολης, γεγονός που έχει φοβίσει την κυβέρνηση, καθώς δεν μπορεί να ‘χαθεί’ η Πόλη, γιατί αυτό θα μεταφραστεί ως μεγάλη ήττα Ερντογάν. 

Χθες το βράδυ επίθεση σημειώθηκε και στο αυτοκίνητο του προέδρου στο Τσιουκούρτζια της πόλης Χακιάρι, νότια της Τουρκίας, ο οποίος είναι υποψήφιος πάλι με το κυβερνών κόμμα. Το αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι του. Άγνωστοι έριξαν μολώτοφ στο αυτοκίνητο και κάηκε ολοσχερώς.