X

Συναγερμός από απόπειρα αεροπειρατείας στην Κωνσταντινούπολη

Απόπειρα αεροπειρατείας σημειώθηκε σε ένα αεροσκάφος που υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη. Ο αεροπειρατής ήθελε να μεταβεί στο Σότσι και συνελήφθη.

Ant1news



Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο επίδοξος Ουκρανός αεροπειρατής ζήτησε από τον πιλότο να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στο Σότσι, την ώρα της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και στη Ρωσία.

Το αεροπλάνο της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus, ωστόσο, το οποίο ήταν γεμάτο από επιβάτες, υποχρεώθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο θύμα. Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα.

Ο Ουκρανός, που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τουρκικα ΜΜΕ, απείλησε ότι είχε να πυροδοτήσει μια βόμβα αν το αεροσκάφος αυτό, στο οποίο επέβαιναν 110 άνθρωποι, δεν κατευθυνόταν προς το Σότσι της Ρωσίας. Ο επιβάτης αυτός προσπάθησε να ανοίξει με τη βία την πόρτα του πιλοτηρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Μόλις ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, απογειώθηκε ένα F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνόδευσε το αεροσκάφος της εταιρείας Pegasus μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ασιατική πλευρά της πόλης, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Η μονάδα επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αμέσως μπήκε στο αεροπλάνο και έχει ξεκινήσει τον έλεγχο των επιβατών, ενώ ο άνδρας έχει συλληφθεί και ανακρίνεται.

Το αεροσκάφος απογιεώθηκε από το Χάρκοβο της Ουκρανίας.