X

Φονική έκρηξη σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων

Παγιδευμένο αυτοκίνητο σκόρπισε το θάνατο σε προσφυγικό καταυλισμό στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Ant1news


Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε προσφυγικό καταυλισμό κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανέφεραν ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης.

Οργάνωση ανταρτών στη βόρεια Συρία ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 30, σημειώνοντας ότι δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους μετέδωσαν πως πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Κιλίς.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) θα έβαζε στο στόχαστρο τα σύνορα, στην προσπάθειά του να θέσει υπό τον έλεγχό του περιοχές της βόρειας Συρίας.

Ο Άμπου Οσάμα, ο υπεύθυνος του προσφυγικού καταυλισμού, είπε, στο Ρόιτερς, πως η έκρηξη σημειώθηκε πίσω ακριβώς από το γραφείο του και ότι καταστράφηκαν τουλάχιστον 20 σκηνές.

"Κάποια από τα θύματα και οι σκηνές όπου έμεναν έλιωσαν από την έκρηξη. Υποδεχτήκαμε χιλιάδες νέους πρόσφυγες στην περιοχή τις τελευταίες 20 ημέρες λόγω των βομβαρδισμών με βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά στο Χαλέπι", τόνισε ο Οσάμα. Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στο ΙΚΙΛ το οποίο πρόσφατα εκτόξευσε πολλές ρουκέτες κοντά στον καταυλισμό, σε μια περιοχή όπου έχουν τη βάση τους οι άνδρες της αντίπαλης ανταρτικής οργάνωσης του Ισλαμικού Μετώπου.