X

Γνήσιες ή προϊόν μοντάζ οι κασέτες Ερντογάν;

Οι αναταράξεις μετά τις αποκαλυπτικές τηλεφωνικές συνομιλίες του Ερντογάν με τον γιο του, συνεχίζονται, όπως και οι διαδηλώσεις κατά τις διαφθοράς.

Ant1news

Στο κατά πόσον είναι αληθινές ή όχι οι κασέτες με τις συνομιλίες του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γιό του, Μπιλάλ, τον οποίο καλεί να «ξεφορτωθεί» σημαντικά χρηματικά ποσά, επικεντρώνονται σήμερα οι έρευνες στην Τουρκία.

Η πολιτική κατάσταση είναι στα χέρια πλέον των... μοντέρ, οι οποίοι θα αποφανθούν για τη γνησιότητα ή μη των συνομιλιών Ερντογάν και υιού.

Η εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι ειδικοί της κρατικής τηλεόρασης TRT έκριναν ότι η κασέτα είναι προϊόν φθηνού μοντάζ.  Σύμφωνα με την εφημερίδα Αksam, σε προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε σε studio στις ΗΠΑ προέκυψε ότι η εν λόγω ηχογράφηση είναι πλαστή. 

Οι καταγγελίες για δωροδοκία «πυροδοτούν» διαδηλώσεις στη χώρα 

Σε πολλές πόλεις στην Τουρκία (Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, Εσκίσεχιρ, Κοτζάελι, Τραπεζούντα, Αττάλεια, Προύσα, Τσανάκαλε, Μούγλα, Αντάκια) πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς μετά την είδηση για την ηχογραφημένη συνομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού με το γιο του.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: «όλα είναι ψέματα, η διαφθορά είναι παντού», ενώ σε ορισμένες πόλεις επενέβη η αστυνομία με δακρυγόνα και πεπιεσμένο νερό. 

Αναμένονται σύντομα και άλλες αποκαλύψεις 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü, μετά την αποκάλυψη της τηλεφωνικής συνομιλίας του Τούρκου πρωθυπουργού με το γιο του, αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις. Συγκεκριμένα, φημολογείται ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει πώς τα χρήματα μετακινήθηκαν από τη βίλα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο σπίτι του στο Κισικλί. Η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους του CHP (τους οποίους δεν κατονομάζει), γράφει ότι η μεταφορά των χρημάτων με αυτοκίνητα την 17η Δεκεμβρίου έχει βιντεοσκοπηθεί.

Τα αρχεία αυτά βρίσκονται στο φάκελο της δικογραφίας εναντίον του Bilal Erdoğan, που κατηγορείται για διαφθορά και θα έρθουν σύντομα στη δημοσιότητα.