X

Ερντογάν: Ήθελαν να μας εκβιάσουν, αλλά η Τουρκία δεν θα παραδοθεί

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι όλοι οι κρατικοί θεσμοί, τα στελέχη της κυβέρνησης και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης παρακολουθούνταν προκειμένου να μπορούν να τους εκβιάσουν.

Ant1news



Σε ομιλία του στην πόλη Ουσάκ, μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέδωσε εκ νέου την Πέμπτη σε μοντάζ τις επίμαχες ηχογραφημένες συνομιλίες, στις οποίες φέρεται να μιλάει με τον γιο του για διάφορα χρηματικά ποσά.

«Η Τουρκία δεν θα παραδοθεί σε τέτοια μοντάζ. Ο λαός δεν θα το επιτρέψει. Το παράλληλο κράτος παγίδευσε χιλιάδες τηλέφωνα για περισσότερα από τρία χρόνια», ανέφερε στην ομιλία του ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι παρακολουθούνταν όλοι οι κρατικοί θεσμοί, τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης.

«Το έκαναν αυτό για εκβιασμό, είναι μία παγίδα για να αναλάβουν τον έλεγχο και να κάνουν αυτό που θέλουν όποτε το θέλουν», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι πίσω από τις ηχητικές συνδιαλέξεις βρίσκεται ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας, Φετουλάχ Γκιουλέν, υποστηρίζοντας ότι το ισλαμικό κίνημά του είχε στήσει ένα παράλληλο κράτος εντός της Τουρκίας, το οποίο έχει δηλώσει ότι θα "ξεριζώσει".

Η ομιλία του έγινε μετά τη δεύτερη ηχογραφημένη συνδιάλεξη που δημοσιεύθηκε στο YouTube από ανώνυμο χρήστη και η οποία προκάλεσε νέο γύρο αντιδράσεων στη χώρα.