X

Συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη με ένοπλους ισλαμιστές

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με ένοπλα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

Ant1news



Η αστυνομία και ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν τη νύχτα της Τρίτης επιδρομή στη συνοικία Ουμρανίγε της Κωνσταντινούπολης για να προβούν σε συλλήψεις, όμως, κατά την επιχείρηση οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Δύο ύποπτοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, τραυματίσθηκαν επίσης και συνελήφθησαν στη συνέχεια από τις αρχές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Η σύγκρουση σημειώθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση πως μέλη της οργάνωσης (ΙΚΙΛ) βρίσκονταν πίσω από επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην κεντρική Τουρκία, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός στρατιώτη και ενός αστυνομικού.

Οι ύποπτοι φέρεται ότι προέρχονταν από την ανατολική Ευρώπη και ένας πιστεύεται πως είναι κάτοχος ελβετικού διαβατηρίου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ένας εξάδελφος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ σκοτώθηκε κατά την διάρκεια μάχης με ισλαμιστές αντάρτες κοντά στην παραμεθόριο με την Τουρκία.