X

Ταραχές και πάλι στην Τουρκία μετά το νέο θάνατο διαδηλωτή

Νέες ταραχές προκάλεσε η είδηση του θανάτου ενός δεύτερου διαδηλωτή στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων το βράδυ της Πέμπτης στην Τουρκία.

Ant1news



Οι νέες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, με φόντο την ανακοίνωση του θανάτου του δεύτερου διαδηλωτή στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων τη νύχτα στην συνοικία Οκμεϊντάνι.

Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που επέβαιναν σε ένα όχημα σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της συνοικίας, ενώ από την πλευρά τους οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα και έκαναν χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο, όπου η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Στη συνοικία Οκμεϊντάνι, στο ανατολικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποιούνται από την Πέμπτη διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για αμέλεια στο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, που στοίχισε τη ζωή σε 301 ανθρακωρύχους.

Κατά τη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί ακόμη εννέα, μεταξύ αυτών οκτώ αστυνομικοί, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Αβνί Μουτλού.