X

«Δάκρυσε» η τουρκική βουλή στο αντίο του Ερντογάν

Δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους Τούρκοι βουλευτές του AKP κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ant1news


Σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα έγινε η τελευταία ομιλία του Ερντογάν ως πρωθυπουργού ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ).

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ενόψει των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου και των προγνωστικών, που τον θέλουν νικητή, κατά πάσα πιθανότητα από τον πρώτο γύρο,  μίλησε συγκινημένος στους συναδέλφους του, λέγοντας πως: «αν θελήσει ο Αλλάχ, τον προσεχή μήνα θα σας μιλάω από ένα άλλο βήμα, μέσα σε μια άλλη αίθουσα, ενώ σε αυτό το βήμα, θα βρίσκεται ένας άλλος πολιτικός άντρας».



Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το κόμμα του «μάρτυρα σε ιστορική μάχη» ενώ υπενθύμισε  ότι για πρώτη φορά εκλέχθηκε βουλευτής τον Μάρτιο του 2003 και ανέλαβε την πρωθυπουργία, όταν ο Αμπντουλάχ Γκιούλ έγινε πρόεδρος της χώρας, τον Αύγουστο του 2007.

«Αν το Έθνος με εκλέξει, (πρόεδρο) δεν θα είμαι πια μαζί σας από αυτό το βήμα και από αυτή την αίθουσα, αλλά οι συζητήσεις και η αγάπη μας, θα συνεχιστούν από άλλο βήμα και σε άλλες αίθουσες. Ένας άλλος συνάδελφος θα κάνει ομιλίες μέσα σε αυτό τον χώρο ως πρόεδρος του ΑΚΡ και ως πρωθυπουργός, αν τελικά εκλεγώ πρόεδρος» σημείωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Η ομιλία Ερντογάν διεκόπη πολλές φορές από βουλευτές που φώναζαν συνθήματα  υπέρ του ενώ δεν έλειψαν και οι… ευσυγκίνητοι που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους!