X

Σήμερα διαδέχεται ο Νταβούτογλου τον Ερντογάν στην αρχηγία του κόμματος

Από σήμερα αναλαμβάνει επισήμως την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ant1news

Ο έως τώρα υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να λάβει τον τίτλο του προέδρου του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατά τη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου που θα διεξαχθεί σήμερα στην Άγκυρα.

Αφού εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, ο Ερντογάν στη συνέχεια ως πρόεδρος της χώρας θα του δώσει την εντολή για σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Το συνέδριο γίνεται στην Άγκυρα. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει την τελευταία του αποχαιρετιστήρια ομιλία ως πρόεδρος του κόμματος δίνοντας το μήνυμα της “καινούριας Τουρκίας". Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος του κόμματος και αναμένεται να εκλεγεί. Το σλόγκαν του συνεδρίου είναι "Όλοι μαζί για μια καινούρια Τουρκία".

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα ζητήσει, όπως εκτιμάται, στήριξη για τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα τονίσει τη σημασία να υπάρξει ένα νέο σύνταγμα και να συνεχιστεί η διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού. Αν δεν υπάρξει η απαραίτητη απαρτία για την πραγματοποίηση του συνεδρίου τότε θα συγκληθεί και πάλι την επομένη στις 28 Αυγούστου. Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν 67 επισκέπτες από το εξωτερικό και 1000 δημοσιογράφοι. Στο χώρο θα υπάρχουν μεγάλες αφίσες του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στο έκτακτο συνέδριο θα εισέλθει πρώτος ο Αχμέτ Νταβούτογλου και μετά ο Ταγίπ Ερντογάν. Θα κάνει αρχικά μια ομιλία η οποία θα απευθύνεται σε αυτούς που θα βρίσκονται εκτός της αίθουσας του συνεδρίου. Για να παρακολουθήσουν το συνέδριο έχουν κληθεί τρεις χιλιάδες άτομα.