X

Νέος γύρος συλλήψεων για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης

Χειροπέδες πέρασαν σε ηγετικά στελέχη της τουρκικής αστυνομίας, με την κατηγορία της κατασκοπείας και της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης.

Ant1news

Νέα επιχείρηση, την τρίτη κατά σειρά, κατά της παράλληλης δομής ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις 06.30, η τουρκική αστυνομία σε 16 νομούς με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη.

33 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση μεταξύ των οποίων και ο πρώην Επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης Γιακούπ Σαϊγκιλί, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, κατασκοπεία και παραποίηση επίσημων εγγράφων.

Υπό κράτηση τέθηκαν επίσης ο βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μαχίρ Τσακαλί, ο βοηθός Διευθυντής Ασφάλειας, υπεύθυνος για οικονομικά αδικήματα και ηλεκτρικό έγκλημα, Χαμζά Τοσούν, και ο βοηθός του Επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών Γιασίν Τοπτσού (Sozcu). Οι 14 από τους 33 που τέθηκαν υπό κράτηση είναι βαθμοφόροι. Οι 33 αφού πέρασαν από ιατρικό έλεγχο, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης.

Πολλοί από τους αστυνομικούς που τέθηκαν υπό κράτηση, φορούσαν κάτω από τη στολή, ασπρόμαυρο t-shirt, όπου αναγραφόταν η λέξη «μηδέν» στα αγγλικά και τα τουρκικά.