X

Μετακομίζει ο Ερντογάν

Φεύγει από το προεδρικό μέγαρο προκειμένου να εγκατασταθεί σε κτίριο που θα φιλοξενούσε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας.

Ant1news


Επί 91 χρόνια ο εκάστοτε αρχηγός της Τουρκίας διέμενε στο προεδρικό μέγαρο στην Τσάνκαγια. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωστοποίησε, όμως, ότι σχεδιάζει να μετακομίσει σε ένα νέο κτίριο που προορίζεται για τον πρωθυπουργό της χώρας. Αντίθετη πορεία θα ακολουθήσει ο  πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα εγκατασταθεί στην Τσάνκαγια.

"Θέλω να παραμείνω για ένα διάστημα στο μέγαρο της Τσάνκαγια. Και κατόπιν σχεδιάζουμε να μεταφέρουμε τα γραφεία στα καινούρια κτίρια" είπε ο Ερντογάν.

Το νέο συγκρότημα, που καταλαμβάνει έκταση 200.000 τετραγωνικών μέτρων, είναι ακόμη υπό κατασκευή σε δασώδη περιοχή στα προάστια της Άγκυρας. Η επιλογή της τοποθεσίας είχε επικριθεί έντονα από ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Δικαστήριο διέταξε, μάλιστα, να σταματήσουν οι εργασίες ανοικοδόμησης, όμως η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι τα έργα θα συνεχιστούν.

Το μέγαρο της Τσάνκαγια είχε επιλεγεί ως έδρα της τουρκικής προεδρίας το 1923 από τον ιδρυτή και πρώτο αρχηγό του κράτους της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.