X

Το κουδούνι στο γυμνάσιο της Ίμβρου δεν θα χτυπήσει ούτε φέτος

Αν και λειτουργεί δημοτικό στην Ίμβρο, άνοιξε πριν από ένα χρόνο, φέτος οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια να ανοίξει και το γυμνάσιο.

Ant1news

Παρά τον αγώνα δρόμου των τελευταίων μηνών από πλευράς τόσο των φορέων της ελληνικής κοινότητας όσο και των φορέων Ιμβρίων, τελικά δεν κατέστη δυνατό να δοθεί η άδεια για την λειτουργία του ομογενειακού Γυμνασίου-Λυκείου στην Ίμβρο για τη φετινή χρονιά.

Έτσι σήμερα, που ξεκινούν στην Τουρκία τα σχολεία, το κουδούνι δεν θα χτυπήσει για τα ελληνόπουλα του γυμνασίου της Ίμβρου.

Αν και λειτουργεί δημοτικό στην Ίμβρο, άνοιξε πριν από ένα χρόνο, φέτος οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια να ανοίξει και το γυμνάσιο.

Η λειτουργία του σχολείου θα σήμανε κατά κάποιον τρόπο και την εδραίωση της ομογενειακής παιδείας στο νησί.

8 παιδιά ήταν έτοιμα να φοιτήσουν στο σχολείο, είχαν έρθει μάλιστα και οι οικογένειές τους από την Ελλάδα για να στηρίξουν την προσπάθεια, όμως η άδεια δεν δόθηκε...

Ο Αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ίμβρου κ. Μάκης Καμπουρόπουλος δήλωσε πως το κλίμα στο νησί είναι πολύ βαρύ από την ώρα που ενημερώθηκαν για την ματαίωση της λειτουργίας. Ο κ. Καμπουρόπουλος υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντικό το θέμα των οικογενειών που με προσωπικό κόστος είχαν αποφασίσει να εγκατασταθούν στο νησί με αφορμή τη λειτουργία του σχολείου δηλώνοντας ότι «η κοινότητα θα φροντίσει ώστε οι οικογένειες να στηριχθούν καθώς μένουν αυτή τη στιγμή ξεκρέμαστες .

Όλη μας η σκέψη και η φροντίδα θα επικεντρωθεί στις οικογένειες αυτές το επόμενο διάστημα». Επίσης, υπενθυμίζει ότι η λειτουργία του Γυμνασίου θα επάνδρωνε με μαθητές και το δημοτικό, το οποίο φέτος θα λειτουργήσει με δύο μαθητές με κίνδυνο να μείνει χωρίς παιδιά τα επόμενα χρόνια, καθώς ορισμένες από τις οικογένειες που είχαν αποφασίσει να επιστρέψουν είχαν παιδιά στην ηλικία τόσο του δημοτικού όσο και του γυμνασίου. Ο κ. Καμπουρόπουλος πιστεύει ότι αυτή η εξέλιξη διαταράσσει το δημιουργικό κλίμα συνεργασίας που με κόπο είχε οικοδομηθεί με τις αρχές το τελευταίο διάστημα. «Η Ιμβριακή κοινότητα γνωρίζει μια ακόμα απογοήτευση γεγονός που τις προξενεί εύλογη δυσπιστία απέναντι στις αρχές, ελπίζουμε μονάχα βραχυπρόθεσμα και σύντομα να έχουμε κάποιο θετικό βήμα» υποστηρίζει τελειώνοντας ο κ. Καμπουρόπουλος.