X

Απελευθερώθηκαν 50 τζιχαντιστές στο Ιράκ ως αντάλλαγμα για τους Τούρκους ομήρους

Οι Τούρκοι όμηροι έφτασαν στη Ράκα στις 8 το πρωί στις 5 Σεπτεμβρίου, αλλά παραδόθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου, μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι τζιχαντιστές.

Ant1news

H τουρκική κυβέρνηση μπορεί να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν έδωσε αντάλλαγμα για τους 49 διπλωμάτες της, που κρατούνταν όμηροι επί 3,5 μήνες, ωστόσο η ειδησεογραφία αποκαλύπτει άλλα...

Η «Χουριέτ» αποκαλύπτει ότι απελευθερώθηκαν ως αντάλλαγμα 50 τζιχαντιστές μέλη του ΙΣΙΛ, ανάμεσά τους και η γυναίκα και τα παιδιά του Χατζί Μπεκίρ, ενός ηγέτη της οργάνωσης που σκοτώθηκε στο Χαλέπι το Φεβρουάριο.

Η οργάνωση Liwa al-Tawhid, που αποσπάστηκε από τον Ελεύθερο Συριακό στρατό (FSA) και πολεμά κατά του Άσσαντ, συμφώνησε να απελευθερώσει τα μέλη του ΙΣΙΛ μετά από διαπραγματεύσεις.

Οι Τούρκοι όμηροι έφτασαν στη Ράκα στις 8 το πρωί στις 5 Σεπτεμβρίου, αλλά παραδόθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου, μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι τζιχαντιστές, όπως είχε συμφωνηθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι έγινε κάποιου είδους ανταλλαγή, παρά μόνο αρκέστηκε να πει ότι έγινε ένα διπλωματικό παζάρι κι ότι αποτελεί νίκη της διπλωματικής διαπραγμάτευσης.