X

Θρίλερ για το θάνατο Αμερικανίδας δημοσιογράφου στην Τουρκία

Η Serena Shim είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε απειλές από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για ανταπόκρισή της σχετικά με την πολιορκία του Κομπάνι

Ant1news


Αμερικανίδα δημοσιογράφος, λιβανικής καταγωγής, που εργαζόταν στην Τουρκία ως ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού καναλιού PRESS TV του Ιράν, σκοτώθηκε στη πόλη Σουρούκ, σε «ύποπτο» αυτοκινητιστικό δυστύχημα.  

Η  Serena Shim, είχε δηλώσει σε ζωντανή ανταπόκριση ότι η ΜΙΤ (Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες)  την κατηγορεί για κατασκοπία, εκφράζοντας, παράλληλα, φόβους για επικείμενη σύλληψή της. Στη σύντομη ανταπόκριση είχε ισχυριστεί ότι είχε εξασφαλίσει φωτογραφίες τζιχαντιστών της ISIS να περνούν μυστικά στην Τουρκία και αντίθετα στα συριακά σύνορα μέσα σε αυτοκίνητα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Τροφίμων και άλλων οργανώσεων βοήθειας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του PRESS TV η δημοσιογράφος την ώρα του «ύποπτου» δυστυχήματος βρισκόταν σε ταξί καθ΄ οδόν προς το ξενοδοχείο της στη πόλη Suruc της επαρχίας Urfa . 

Το ταξί συγκρούστηκες με βαρύ όχημα αλλά ούτε το όχημα ούτε ο οδηγός του βρέθηκαν μετά το δυστύχημα, υποστηρίζει ο Ιρανικός σταθμός, προσθέτοντας ότι οι γονείς της κοπέλας αρνούνται να πιστέψουν ότι η σύγκρουση ήταν τυχαία και σκοπεύουν να κινηθούν νομικά. 

Τα γεγονότα όπως τα παρουσιάζει PRESS TV αμφισβητούνται, πάντως, από την τουρκική Hurriyet Daily News, η οποία έγραψε ότι ο αυτοκίνητο ήταν μπετονιέρα και ο οδηγός της συνελήφθη επί τόπου.