X

Πανικός σε πτήση από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη: Αεροσυνοδός πάτησε λάθος κουμπί…

"Έκτακτη προσγείωση στην θάλασσα" ακούστηκε από το μεγάφωνα του αεροπλάνου, με τους επιβάτες να παθαίνουν σοκ, μέχρι κάποιος να τους πει ότι πρόκειται περί λάθους.

Ant1news

Πανικός προκλήθηκε κατά την προσγείωση πτήσης των Τουρκικών Αερογραμμών στην Κωνσταντινούπολη, προερχόμενη από Αθήνα, όταν κατά λάθος μία αεροσυνοδός πάτησε το κουμπί κινδύνου και ακούστηκε αυτόματα η ανακοίνωση: "Έκτακτη προσγείωση στην θάλασσα. Τοποθετείστε το κάθισμά σας σε όρθια θέση. Χαλαρώστε την γραβάτα και τα φουλάρια σας, κλείστε τα τραπεζάκια σας και ανοίξτε τα παραθυράκια".

Η ανακοίνωση έγινε πρώτα στα τουρκικά και στην συνέχεια στα αγγλικά.

O επιβάτες του αεροσκάφους μόλις άκουσαν την ανακοίνωση έπαθαν σοκ και οι Τούρκοι επιβάτες κυρίως άρχισαν να προσεύχονται. Στη συνέχεια μια αεροσυνοδός βγήκε και με τα χέρια της έκανε νόημα ότι η ανακοίνωση ήταν λάθος.

Οι επιβάτες, ωστόσο, παρά την προσπάθεια της αεροσυνοδού να τους εξηγήσει ότι δεν διέτρεχε κανένας κίνδυνος, δεν ηρεμούσαν καθώς η πτήση TK 1850 των Τουρκικών Αερογραμμών επί 20 λεπτά έκανε γύρο πάνω από τη θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι να ελευθερωθεί αεροδιάδρομος για την προσγείωσή του. Πανικός σε πτήση από Αθήνα - Κωνσταντινούπολη