X

Πακέτα με ύποπτη σκόνη σε πρεσβείες της Δύσης στην Κωνσταντινούπολη

Δέματα που περιείχαν ύποπτη κίτρινη σκόνη στάλθηκαν την Παρασκευή στις πρεσβείες του Καναδά, των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Βελγίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ant1news



Συναγερμός σήμανε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη μετά την αποστολή ύποπτων πακέτων, που περιείχαν μία κίτρινη σκόνη, στα προξενεία του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Γαλλίας  και του Βελγίου.

Τα ύποπτα δέματα στάλθηκαν λίγες ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση από τον τζιχαντιστή που συγκλόνισε τον Καναδά, καθώς και μία ημέρα μετά την επίθεση από έναν ακραίο ισλαμιστή στη Νέα Υόρκη.

Οι αρμόδιες αρχές της Τουρκίας ανέφεραν ότι ένας υπάλληλος στην καναδική πρεσβεία ήρθε σε άμεση επαφή με το ύποπτο πακέτο, ενώ έξι ακόμη εκτέθηκαν έμμεσα.

Σε άλλη ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανέφερε ότι συνολικά 16 άνθρωποι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο και ότι θα παραμείνουν εκεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Δέκα άτομα από το καναδικό προξενείο, δύο άτομα από το γερμανικό Προξενείο και τέσσερα άτομα από το βελγικό προξενείο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Ειδικές ομάδες ήδη απολυμαίνουν τα προξενεία του Καναδά, του Βελγίου και της Γερμανίας.

Ακόμη, επιβεβαιώθηκε ότι ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας έλαβε επίσης ένα φάκελο που περιείχε μια «ύποπτη» σκόνη. «Εξετάστηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Το Προξενείο λειτουργεί κανονικά», τόνισε ο εκπρόσωπος αυτός.

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί τι είδους σκόνη περιείχαν. Δείγματα έχουν σταλεί σε εργαστήρια στην Άγκυρα και τα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μετά την αποστολή των δεμάτων, πολλές πρεσβείες ενίσχυσαν τους κανόνες ασφαλείας.