X

Γιατί ακύρωσε ο "Σουλτάνος" Ερντογάν την δεξίωση στο «Ακ Σαράι»;

Οι έρευνες για τους 18 αγνοουμένους στο Καραμάν, αλλά και οι γενικευμένες αντιδράσεις, οδήγησαν τον Ερντογάν  να ματαιώσει εορταστικές εκδηλώσεις και δεξιώσεις.

Ant1news

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 91η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής δημοκρατίας καθώς και την δεξίωση που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο νεότευκτο Λευκό Παλάτι.Ο λόγος της ματαίωσης όπως ανακοινώθηκε οφείλεται στο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο Καραμάν στην Νότια Τουρκία όπου 18 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Μάλιστα σήμερα αναμένεται να επισκεφτεί την πόλη Ermenek, όπου βρίσκεται το ορυχείο, το οποίο πλημμύρισε χθες για να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των αγνοουμένων. Στην περιοχή θα ταξιδέψει λίγο νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Ερντογαν σε δηλώσεις του υποστήριξε πως «δεν είναι δυνατόν σε μια μέρα σαν κι αυτή που οι καρδιές μας βρίσκονται στο πλευρό των οικογενειών που δοκιμάζονται, να κάνουμε εορταστικές εκδηλώσεις και να πραγματοποιούμε εγκαίνια». Για να συμπληρώσει «δεν έχουμε χάσει οριστικά τις ελπίδες μας. Οι προσπάθειες για την διάσωση των 18 αγνοούμενων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς».

Παρόμοιες εκδηλώσεις για την Τουρκική εθνική επέτειο,ματαιώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας από την Κωνσταντινούπολη έως την Σμύρνη και την Αττάλεια.