X

Πολύνεκρη τραγωδία με παιδιά στη Μαύρη Θάλασσα

24 μέχρις στιγμής οι νεκροί και μόλις 7 οι διασωθέντες. Άγνωστος προς το παρών ο αριθμός των αγνοουμένων.

Ant1news

Συνεχώς ανασύρονται πτώματα, από τις Τουρκικές λιμενικές αρχές και τους ντόπιους ψαράδες, στο βόρειο τμήμα του Βοσπόρου, μετά από την βύθιση πλοιαρίου που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό παράνομων μεταναστών.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 24 πτώματα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά. Στο πλοιάριο επέβαιναν Αφγανοί με προορισμό την Κωστάντζα στην Ρουμανία και το πολύνεκρο δυστύχημα έγινε κοντά στην έξοδο προς τη Μαύρη Θάλασσα. Επτά από τους επιβαίνοντες έχουν διασωθεί μέχρις στιγμής-σύμφωνα με τον Τουρκικό τύπο- και από τις αντικρουόμενες πληροφορίες που δίνουν οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα πως ο αριθμός των επιβαινόντων πρέπει να ήταν κοντά στους 50.

Ένας από τους ψαράδες που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης δήλωσε πως υπήρχαν σωσίβια στο σκάφος, αλλά τα πτώματα είναι πολλά, κυρίως μικρών παιδιών. Από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοινώθηκε ότι η λιμενική υπηρεσία ειδοποιήθηκε τα ξημερώματα για βύθιση πλοίου σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τις ακτές στο βόρειο τμήμα του Βοσπόρου. Ένα πλοίο του λιμενικού και επτά ταχύπλοα στάλθηκαν στην περιοχή του ναυαγίου μαζί με ένα ελικόπτερο.