X

Το «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν είναι μεγαλύτερο και από τον Λευκό Οίκο

Η... ματαιοδοξία του Ερντογάν έχει 1000 δωμάτια και καταπατά φυσικό περιβάλλον.

Ant1news

Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη του εκλογή ως πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να θεωρείται και να φέρεται ως «σουλτάνος» τόσο στο εσωτερικό της χώρας του, όσο και στο εξωτερικό. Ιδίως τη δεδομένη χρονική στιγμή, που η Τουρκία εμφανίζεται προκλητική τόσο με τις ενέργειές της απέναντι στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα.

Όλοι οι χαρακτηρισμοί που του προσδίδονται «φούντωσαν» με την αποκάλυψη του παλατιού του. Το μέγαρο του Ερντογάν είναι μεγαλύτερο και από τον Λευκό Οίκο και από το Μπάκινχαμ. Καταλαμβάνει χώρο 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει στοιχίσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, τουλάχιστον τα 490 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από δημόσιο χρήμα.

Τον ερχόμενο χρόνο μάλιστα, οι τούρκοι φορολογούμενοι θα αναγκαστούν να πληρώσουν τους διπλάσιους φόρους για το «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν.

Το παλάτι έχει 1000 δωμάτια, σύγχρονο σύστημα ασφάλειας, είδη υγιεινής από μάρμαρο και τοίχους από μετάξι στους τοίχους των μπάνιων του, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Εκτός της υπέρογκης δαπάνης του και της προκλητικής χλιδής του, το μέγαρο του Ερντογάν εγείρει διαμάχες, καθώς έχει χτιστεί σε δίπλα σε προστατευόμενη περιοχή.

Οι οικολόγοι έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις και δικαστικές διαμάχες για την καταπάτηση του λόφου της Άγκυρας, που καταλαμβάνει το μεγαθήριο.

Επιπλέον, δαπανήθηκαν 146 εκατομμύρια ευρώ για καινούριο προεδρικό Airbus A330-200.