X

Μετά από 80 χρόνια λειτούργησε πάλι η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στη Σηλυβρία

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Νεκταρίου την περασμένη Κυριακή ο δήμος έδωσε την άδεια να επαναλειτουργήσει και η μοναδική εκκλησία της πόλης

Ant1news

Έπειτα από 80 χρόνια λειτούργησε και πάλι η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στη Σηλυβρία της Κωνσταντινούπολης.

Ο τελευταίος άγιος του ορθόδοξου Χριστιανισμού, που ανακηρύχθηκε άγιος το 1961 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα, γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Κωνσταντινούπολης το 1846 και πέθανε το 1920 στην Αθήνα, αφού μόνασε στην Αίγινα.

Από το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο άγιος στη Σηλυβρία έχουν μείνει μόνο κάποια θεμέλια,  αλλά ο δήμος έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει και να αναγάγει το χώρο σε τόπο προσκυνήματος Χριστιανών και να αναπτύξει έτσι το θρησκευτικό τουρισμό της περιοχής.

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Νεκταρίου την περασμένη Κυριακή ο δήμος έδωσε την άδεια να επαναλειτουργήσει και η μοναδική εκκλησία της πόλης, η οποία είχε να λειτουργήσει για πάνω από 80 χρόνια. Στη λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σηλυβρίας, Μάξιμος.

Από την Ελλάδα ήρθαν περίπου 2.000 πιστοί  για την πρώτη επαναλειτουργία του ναού μετά από 80 χρόνια, ενώ παρέστησαν και οι τουρκικές δημοτικές αρχές.