X

Ερντογάν ο ξενοφοβικός!

Τώρα που η Δύση δεν τον ‘χαϊδεύει’ όπως παλιά, τον έπιασε η ξενοφοβία και το ίδιο σπέρνει και στην κοινωνία του, και μάλιστα λίγες ώρες πριν φτάσει ο Πάπας στο σαράι του...

Ant1news

«Οι ξένοι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής γιατί η Δύση δεν μας συμπαθεί και ενδιαφέρεται περισσότερο για τα λεφτά μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγοτάν, σε ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ ισλαμιστών επιχειρηματιών.

«Μόνο εμείς μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας. Μιλάω ανοιχτά: οι ξένοι αγαπούν το πετρέλαιο, το χρυσό, τα διαμάντια και το φτηνό εργατικό δυναμικό στον ισλαμικό κόσμο (δεν έχει κι άδικο βέβαια). Τους αρέσουν οι συγκρούσεις, οι καβγάδες και οι αντιμαχίες στη Μέση Ανατολή. Πιστέψτε με, δεν μας συμπαθούν» είπε ο Ερντογάν σε μια έξαρση... μισαλλοδοξίας.

«Συμπεριφέρονται ως φίλοι, αλλά μας θέλουν νεκρούς, τους αρέσει να βλέπουν τα παιδιά μας να πεθαίνουν. Για πόσο θα το ανεχτούμε αυτό;»

Κι όσο για την ανακάλυψη της Αμερικής από τους μουσουλμάνους, θύμωσε με την κριτική που του ασκείται και κατηγόρησε τα δυτικά ΜΜΕ για «κόμπλεξ του εγώ».... (Για δες ποιος μιλάει...)

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η κριτική προς το πρόσωπό του αποσκοπούσε στο να αποτρέψει τους Μουσουλμάνους να «αμφισβητούν», όπως είπε.

«Ενοχλήθηκαν που τους υπενθυμίσαμε κάποια ιστορικά γεγονότα, την ιστορία του πολιτισμού, της επιστήμης, της πολιτικής και των πολέμων», είπε.